ELFDE IN O.L.V. OLEN (B)

Donderdag reed Marion in het Belgische O.L.V. Olen een koers voor elite-vrouwen over 75 km. met 60 rensters aan de start. Het was een gemakkelijk rondje en er stond weinig wind. Half koers reden er drie rensters definitief weg, welke tenslotte als volgt over de finish reden: Diana Janssens, Katleen Vermeiren en Sylvia Debboudt. Marion kwam als tweede van het peloton door de laatste bocht en werd min of meer verplicht (doordat de eerste, na vroeg aangegaan te zijn, veel te snel stilviel) de spurt van ver aan te gaan; ze viel daardoor enigszins stil, doch wist toch als elfde te finishen.
En dan na de koers rap omgekleed, iemand anders de prijs laten halen en full speed naar het werk voor een late dienst…..was meer afzien!
Vandaag reed Marion een elite-vrouwen-koers over 95 km. in het Belgische Zottegem-Leeuwergem. Er stonden 50 rensters aan de start, het was voortdurend “op en af rijden” in deze uitlopers van de Vlaamse Ardennen en het was extreem heet. Belangrijk dus lang rustig te blijven; zelfs in de sprint waar het bergop ging. Marion was al eens weg met een groepje van 14, doch men werd weer teruggepakt. Twee rensters reden 10 km. voor de finish weg en reden voor de overwinning: Natascha Nobels werd de winnares.
Marion was twee kilometer voor de aankomst nog weggesprongen; omdat het goed stilviel zag ze haar kans op een derde plek liggen. Ver voorbij de laatste bocht, halfweg de klim naar de aankomst op slechts twee honderd meter voor de meet werd ze opgeslorpt door het sprintende peloton. Dan is het meteen goed gebeurd. Goed geprobeerd, volgende keer meer geluk!