DRIEMAAL PRIJS MET PINKSTEREN: 7e IN KAMPIOENSCHAP

Zaterdag reed Marion in de koers voor elite-vrouwen over 80 km in het Belgische Belsele met 68 rensters aan de start. De koers werd in een massa-sprint beslist en gewonnen door Debbie Mansveld voor Sabrina Raaymakers en Catharina Mulders. Marion wist zich er weer tussen te manoeuvreren, om als dertiende te finishen.

Zondag reed ze weer in Belgie en wel in de koers voor elite-vrouwen in Oostmalle. Evy van Damme reed in een lange solo naar de overwinning. Godelieve Janssens reed tussen Evy en het peloton naar de tweede plek, waardoor zij tevens kampioene van Antwerpen werd. Het peloton reed in een tumultueuze sprint voor de derde plaats, welke behaald werd door Femke Melis. Marion kreeg pas op het laatst echt de ruimte en werd aldus twaalfde. De koers ging over 75 km, er stonden 50 vrouwen aan de start, werd voor een deel in hevig onweer verreden en de laatste ronde was er nog een ernstige valpartij met Katherien van der Poel (gebroken bekken?) en Heidi Vissenberg als de voornaamste slachtoffers. ZIE FOTOALBUM

Vandaag reed Marion in het Zuid-Nederlands kampioenschap te Schijndel. De koers had een enigszins vreemd verloop omdat de junioren gelijktijdig op het parcours reden en op een gegeven moment de vrouwen inliepen. Er was een kopgroep van vier weg (Jolanda van Dongen, Inge Klep, Reza van Ravenstijn en Katja Kleinveld). De kopgroep van de junioren reed een aantal vrouwen terug naar de kopgroep van de vrouwen, waaronder Minke van Dongen en Marion. Snel daarop brak de kopgroep weer en bleven er voor nog drie vrouwen over: Minke, Jolanda en Reza. De rest, waaronder Marion viel terug in het sterk uitgedunde peloton. Zij moesten tussen de junioren sprinten voor de vierde plek.
Jolanda behaalde het kampioenschap verdiend voor de goed rijdende Minke van Dongen en Reza Ravenstijn. Inge Klep (had het meeste nadeel bij het samenlopen met de junioren) won de sprint en werd dus vierde. Marion weerde zich weer prima en beeindigde dit kampioenschap als zevende. Hanneke Snijders werd mooi veertiende.