4e IN RUCPHEN / 18e IN ZOTTEGEM-STRIJPEN (B)

Zaterdag reed Marion in het Belgische Waasmunster een koers voor elite-vrouwen over 97 km. Het was een zeer lastige koers: extreem warm en benauwd weer, geaccidenteerd terrein, stroken kasseien en slechte weg, alsmede een sterk deelnemersveld (70 rensters aan de start met daarbij de ploeg van Leontien van Moorsel). Marion heeft even niet dat super gevoel in de benen, zodat ze niet tot de aanvallende manier van koersen komt van de laatste maanden. In Waasmunster werd er vanuit het vertrek hard gereden, zodat het peloton meteen verbrokkelde. Gevolg was tenslotte dat er zich een kopgroep van 7 rensters vormde, gevolgd door een achtervolgende groep van 10 en het peloton van 15. Leontien van Moorsel won na een korte solo voor Meriam Melchers en de Japanse Oki. Marion eindigde net buiten de prijzen in het peloton.

Gisteren reed ze in Ruphen een koers over 40 km met 25 rensters aan de start. Jolanda van Dongen reed naar de overwinning na een lange solo (ze rijdt echt goed!). Het restant van het peloton restte niets anders dan te spurten voor de tweede plek; Renske Doedee won de spurt voor Monica van Nassau en Marion. Ze finishte aldus als vierde. Bewust heeft Marion vandaag ervoor gekozen er een niet al te lastige koers van te maken: gezien de voor haar even mindere periode met niet al te veel inspanningen in het peloton de koers uitrijden, de deze dag nog te werken avonddienst en het feit dat ze in principe morgen in Zottegem-Strijpen wil starten.

Vandaag reed Marion in het Belgische Zottegem-Strijpen een koers voor elite-vrouwen over 93 km op een zwaar parcours (slechte betonbaan, kasseien en voortdurend op en af) met 48 rensters aan de start. Het werd een lastige koers. Minke van Dongen, net terug uit de Giro d’ Italia, sprong weg met twee andere rensters. Nog vijf anderen sloten aan, waarbij de immer aanvalslustige Jolanda van Dongen-Cools. De slag was gevallen. Tussen de kopgroep en het restant van het peloton reden tenslotte nog twee rensters, zodat dit peloton, met hierin Marion, spurtte voor de elfde plaats. Natascha Nobus won de koers, Jolanda van Dongen-Cools werd vijfde, Minke zevende en Marion eindigde in het peloton op een achttiende plaats. Niet slecht : de derde koers op rij en tijdens deze dagen dan ook nog twee te werken avonddiensten!