12e IN ALBLASSERDAM

Vandaag reed Marion voor de zoveelste maal in de reeds meer dan 30 jaar verreden ronde van Alblasserdam. De koers ging over 60 km, werd verreden op een traditioneel Hollands vliegrondje en er stonden 45 rensters aan de start. Vrij vroeg in de koers reed Andrea Bosman (uit de BIK-POWERPLATE-ploeg, waarmee zij als professional een overwegend internationaal koersprogramma afwerkt) weg. De vlucht werd in het peloton gedekt door haar ploeggenoten. Na een uur koers reed er een groepje weg uit het peloton, wat korter leek te komen op Andrea, doch de kloof niet geheel wist te dichten. Het meer en meer uitgedunde peloton onder aanvoering van Jolanda van Dongen-Cools wist het aanvankelijk beperkte gaatje niet te overbruggen; zij kreeg te weinig steun van de rest. Andrea won tenslotte de koers. Crista Pirard werd in het peloton 9e, Jolanda 10e, Nicolle de Bie-Leijten 11e, Marion 12e en Christa de Jong 16e. Hanneke Snijders werd in de volgende groep tenslotte 18e. Zie fotoalbum.