16e IN BARENDRECHT / 2e IN BREDA-MOLENEIND

Marion reed gisteren in het Nederlands Barendrecht in een sterk bezette koers voor elite-vrouwen. Er stonden 65 rensters aan de start en de koers ging over 60 km. Nadat het peloton beetje bij beetje uitgedund was, reden er twee duo’s weg, welke na enige tijd samensmolten. Hierachter kwam een kwartet te rijden met Baukje Doedee en wederom Jolanda van Dongen-Cools. Marion heeft met twee andere rensters enige tijd tussen deze groep en het peloton gereden. Zij kwamen tot op een kleine vijftig meter, doch het laatste gaatje kreeg men niet meer dichtgereden. Dit groepje viel dan ook terug in het peloton, wat tenslotte voor de tiende plek reed.
Leontien van Moorsel won voor Lenie Dijkstra en Anouschka van der Zee. Jolanda van Dongen-Cools werd 7e, Crista pirard 13e en Marion pakte de 16e prijs. Zie fotoalbum.

Vandaag reed ze in de BWF-ronde van Breda-Moleneind. De afstand hier is altijd 40 km. Er stonden te weinig rensters aan de start. Waar zijn al die rensters die hier al meer dan hun handen aan vol hebben? Wie er wel was, was Jolanda van Dongen-Cools (ze zijn er nog wel, de rensters die de koersfiets in hun hart meedragen!). Na een kwart koers demarreerde ze enkele malen achter elkaar; Marion counterde enkele keren, maar had na gisteren niet echt de goede benen. Toen ze dan ook nog even de steun nodig had van andere rensters, gaven degene, die het eventueel wel zouden kunnen, “niet thuis”. Weg was dus Jolanda; ze reed solo naar de overwinning. Marion reed verder rustig mee in het peloton om het dan maar in de sprint af te maken. Dit lukte: ze ging van ver en op de macht de sprint aan en werd aldus gemakkelijk tweede.