14e IN KAPELLE (B) / GOEDE ACHT VAN CHAAM

Gisterenavond reed Marion een criterium voor elite-vrouwen in het Belgische Kapelle. Het was voor Belgie “een klein en rap toerke”; er stonden 56, deels echt goede, coureurs aan het vertrek. Er werd vanuit de start hard gereden. Snel reed er een kopgroep weg met daarbij oa. Crista Pirard. Na enige ronden leek er nog een groep weg te rijden met oa. Sandra Rombouts. De slag leek gevallen. Toch niet; er volgde een heuse jacht, wat menig renster aan de staart de kop kostte. Het peloton reed eerst naar de tussenliggende groep en geleidelijk, tergend langzaam, naar de kopgroep. Drie rensters geloofden er niet meer in en lieten zich terugvallen in de groep: Crista Pirard blufte door nogmaals door te springen. Ze reed vanavond echt goed (het keerpunt? we hopen het!) en won na een korte solo. Er was nog een groepje van 5 in de ultieme finale weggereden, waarin Sandra Rombouts 5e werd. Marion kwam als tweede van het peloton uit de laatste bocht, doch kon niet voldoende versnellen: ze reed als 14e over de streep.
Vandaag reed ze een thuiswedstrijd in de Acht van Chaam. Het vertrek was droog onder een dreigende hemel met (te) weinig wind. Er stonden maar liefst 100 rensters aan de start. Snel reed er een kopgroep van vier weg met oa. Jolanda van Dongen-Cools en de latere winnares Vera Koedooder. Het tempo in het peloton bleef voortdurend redelijk hoog, zodat er aan de achterkant van het peloton menig renster sneuvelde. Marion reed voortdurend bij de eerste tien van het peloton en kon continu gemakkelijk echt meekoersen. In de ultieme finale, het was inmiddels gaan regenen, reden nog enkele rensters weg. Het peloton sprintte voor plek 8. Marion reed de hele laatste ronde op de eerste lijn en kwam als eerste uit de laatste bocht. Dit alles om haar eigen lijn te kunnen bepalen en aldus het risico van het vallen op het glibberige wegdek te verkleinen. Toen de sprint echt werd aangegaan, werd ze in het slingertje voor de finish in de “sandwich” genomen, moest even inhouden, kwam op de tweede rij terecht en belandde zo net buiten de prijzen. Ze eindigde op de 22ste plaats in de uitslag. Toch had ze een goede indruk achtergelaten bij haar in grote getalen aanwezige trainingsmaten. Zie fotoalbum.