BRONS OP WK 500 METER TE MANCHESTER

Vanavond reed Marion te Manchester haar eerste onderdeel op het WK voor Masters. Het was de 500 meter tijdrit, niet bepaald het beste onderdeel van haar. De start kan ze in Nederland niet goed trainen, daar er in Manchester in startmachines vertrokken wordt. In de start liet ze het dan ook het meest liggen; in de tweede ronde corrigeerde ze deze slechte start enigszins. Haar tijd was 42.013, toch beter als voorgaande jaren. De Engelse Glynis Francis prolongeerde haar titel van vorig jaar; de Australische Kerrie Crisp (een echte goede achtervolgster, zo op het zicht, dus een grote concurrente voor Marion op dit onderdeel) werd tweede. Marion werd derde en pakte zo haar eerste medaille van dit kampioenschap. Die is dus binnen en dit dan nog een niet verwachte!