HAND GEBROKEN, TOCH 11de IN MECHELEN!

Vorige week dinsdag kreeg tijdens de training voor het WK op de piste van Manchester een renner een klapband. Hij wist zijn fiets niet in bedwang te houden en kwam naar beneden zetten. Hierbij nam hij 5-6 renners mee. Marion had de pech hierbij te zijn en kwam ten val. Snel ging ze weer de fiets op, doch na de training leek zij, naast de vele en grote blauwe plekken en schaafwonden, een barstje in een van haar middenhandsbeentjes van haar rechter hand opgelopen te hebben. Na dokter van Opstal in Bavel telefonisch geconsulteerd te hebben, werd besloten met de nodige pijnstilling het toernooi voort te zetten. En met het bekende resultaat. Achteraf wint Marion dan ook nog in Zundert. Maar wat blijkt nu, tijdens haar werk als IC-verpleegkundige bleek ze toch te veel last te hebben. Snel werd er een rontgenfoto gemaakt. Uitslag: middenhandsbeentje gebroken! Geadviseerd werd de hand in te gipsen. Marion kreeg, mede omdat ze aldaar werkzaam is, een pracht van en op maat gemaakte spalk, waarmee ze goed kan fietsen. Kan ze toch nog het reeds geslaagde seizoen afmaken.
Vandaag reed ze, met spalk, in Mechelen-Muizen een koers voor elite-vrouwen over 85 km en met 45 rensters aan de start. Aanvankelijk reed Laura Werner lang vooruit, in de rug gedekt door ploeggenote Debbie Mansveld. Eenmaal teruggepakt ging de Belgische Natascha Maes. Zij bleef weg. Lenie Dijkstra en Sophie Goor reden de voorlaatste ronde ook nog weg. Het peloton reed voor de vierde plaats, welke sprint door Inge Klep gewonnen werd. Marion reed in het peloton ondanks haar gebroken middenhandsbeentje naar een elfde plaats in de uitslag.