SEIZOEN 2003 AFGEROND: 6e IN HET DUITSE KEMPEN

Marion heeft het wegseizoen 2003 afgerond met een zesde plaats in het Duitse Kempen. Het was een zeer snel rondje in het centrum van het stadje rond een oude burcht. Er stonden 45 rensters aan de start, deels toch internationaal opererende coureurs. Na vele ontsnappingen, welke teniet gedaan werden, ontsnapte in de finale de Zwitserse Doppmann met Christine Mos. De Zwitserse reed zo hard dat Mos niet over kon nemen. Zelfs in de spurt van kop af, had Christine niets in te brengen; Doppmann won overtuigend. De spurt van de groep werd gewonnen, nadat ze wel erg veel van haar lijn af was geweken, door Tanja Hennes-Schmidt voor Andrea Bosman (4e), Schroder (5e) en Marion, die dus 6e werd. Hoewel er het beste bij Marion toch een beetje af is, reed ze niet onaardig: ze zat enkele keren mee weg en kon zich in diverse premiesprints mengen. Het wegseizoen is met deze koers evenwel afgerond. Misschien volgende week (17-10) nog een koppel-omnium op de piste van het Duitse Buttgen.

Vorig weekend reed Marion tweemaal in Belgie. Zaterdag werd ze in Kieldrecht zeventiende in een door Natascha Maes gewonnen wedstrijd. Zondag werd ze in de lastige klimkoers van Dilsen-Stokkem achtiende. Veel meer als volgen zat er voor Marion dat weekend niet in; ze is blijkbaar toe aan het seizoeneinde. De koers werd gewonnen door Veronique Coene, die goed reed nadat ze de week voordien had deelgenomen aan de ronde van Toscane. Geluk had Veronique wel, dat de beste uit de koers, Andrea Bosman, in de kopgroep lek reed. Na achter het peloton gedepanneerd te hebben, reed deze het peloton voorbij en sloot tot op 50 meter terug aan bij het tweetal Lindsy Debboudt en Veronique. Ze werd derde.
Complimenten aan de organisatie van Dilsen-Stokkem: perfect georganiseerd op een prachtig en selectief parcours. Hopelijk volgend jaar weer en dan met nog meer vrouwen aan de start!