NEDERLANDS KAMPIOEN MEDICI TE DORDRECHT, 9e IN NIEUWENDIJK EN 8e IN ZOETERWOUDE

Gisteren reed Marion twee wedstrijden. Vanwege de vele buien die verwacht werden, had Marion de twijfels omtrent het rijden in Nieuwendijk. Daar wordt immers gereden op een klein rondje met klinkers welke bij regen erg glad worden. Vandaar eerst in de ochtend naar Dordrecht, waar op het parcours van wielervereniging de Mol het Nederlands kampioenschap voor para-/medici werd verreden over 40 km. Dit kampioenschap werd gecombineerd met dat van de brandweer. Marion pakte in een massasprint de titel. Nog eens kampioen van Nederland! Daar het weer toch meeviel, liet Marion de gecombineerde huldiging maar schieten om zo net op tijd in Nieuwendijk (aan de andere zijde van de Biesbosch) aan de start te kunnen staan. Hier werd een wedstrijd verreden over 50 km. Na een klein half uur reden Janny Kleinjan en Monique Rotmensen weg van het peloton, welke de achtervolging maar niet geformeerd kreeg. Janny reed in de ultieme finale Monique nog uit het wiel en pakte zo haar eerste overwinning dit jaar. Het peloton reed voor de derde plek. Marion wist zich naar een negende plaats in de uitslag te rijden.
Een geslaagde koersdag, dankzij het uitblijven van de regenbuien!
Vandaag reed Marion dan nog in Zoeterwoude. Het was gelukkig weer droog. Dit mocht ook wel omdat het weer typisch een klinkerrondje was wat met regen niet te doen is. Het was een koers over 65 km. met een niet te groot, doch sterk veld. Heel de Ton van Bemmelen-ploeg, die hier thuis is, stond aan het vertrek inclusief nationaal kampioene Suzanne de Goede. Zij konden evenwel niet voorkomen dat Iris Slappendel in een lange solo naar de overwinning reed. Kate Bates, Lenie Dijkstra en Aukje de Koning reden in deze volgorde naar plek 2 t/m 4. Het peloton reed vanaf plek 5. Marion kwam aan het wiel van Jaccolien Wallaard, als tweede dus, uit de bocht en reed naar een knappe achtste plaats in de uitslag. De prestatiecurve is duidelijk van koers tot koers stijgende.