ERG GESLAAGD NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP TE ROTTERDAM: 18e

Vandaag reed Marion het Nederlands kampioenschap voor elite-vrouwen te Rotterdam, haar geboorteplaats. Er stonden 124 geselecteerde rensters aan de start voor een koers over de van Brienenoord- en de Erasmusbrug. Het werd een harde wedstrijd over 121 km. Eerst reed er een trio weg met Anouschka van der Zee, Angela Hillenga en Vera Koedooder. Later sloten oa. Leontien van Moorsel, Chantal Beltman en Arenda Grimberg aan, het werd een groep van 9. Deze groep nam 45 seconden, doch kon niet definitief wegrijden. In de finale kwam het peloton terug, doch Leontien en Chantal bleven buiten schot. In de laatste ronde reden ook nog Loes Markerink en Mirjam Melchers weg. Leontien werd voor de zoveelste maal kampioen, Chantal Beltman twee en Loes Markerink drie. Het restant van het peloton (nog 60 rensters) reed dus voor de vijfde plaats, waarvan de sprint gewonnen werd door Kirsten Wild. Marion had nog voldoende over, wist zich de hele laatste ronde op de eerste lijn te handhaven en trok nu eens niet terug (zoals ze normaal ook niet doet; na de val in Honselersdijk remde ze meestal als een van de eersten!). Ze werd knap 18e. Uiteraard was ze hiermee dik tevreden en ze ziet dit als een afronding van een in duigen gevallen voorseizoen.