15e IN ZWIJNDRECHT EN 16e IN ZWEVEGEM (B)

Gisteren reed Marion in Zwijndrecht. Het aantal vertrekkers is af aan het nemen nu vele rensters na een zwaar voorseizoen met misschien wel teveel klassiekers blijkbaar aan wat rust toe zijn. Vrij snel reed Leontien Zijlaard-van Moorsel met nog drie andere rensters weg. Na nogmaals een versnelling reed ze deze eraf en dubbelde tenslotte het peloton. De drie eerdere medevluchters waren toen al teruggepakt door het peloton. Nogmaals reed Leontien van het al erg uitgedunde peloton weg, met daarin toch nog steeds Marion. Ontketend, en blijkbaar al aardig op weg naar de forme voor Athene, won Leontien op grandioze wijze. In de voorlaatste ronde reden Francis Linthorst en Pauline van Bennekom nog weg en reden in deze volgorde over de meet. Het restant van het peloton moest het met de overgebleven prijzen doen. Sissy van Alebeek won de spurt. Marion reed niet super (gisterenavond nog een late dienst gedraaid en het rondje met de slechte stenen en de harde wind dwars over het parcours waren alles bij elkaar wat aan de zware kant voor haar), doch wist nog de vijftiende prijs te pakken.
Vandaag reed ze in een koers voor elite-vrouwen over 85 km. in het Belgische Zwevegem. Er stonden 55 rensters aan de start en het rondje was 3,7 km. met enkele levensgevaarlijke punten. Na verschillende ontsnappingen reed er in twee fasen een groep weg van 7 rensters. Na krap half koers bleek dit de definitieve slag te zijn, mede door het afstoppingswerk van de Vlaanderen-ploeg. Later reden nog 7 rensters weg. Ondanks dat Marion enkele malen probeerde en flink meekoerste, moest ze haar prijs zien te pakken in het peloton. Dit lukte aardig, ondanks dat de finish levensgevaarlijk was. Ze wist als tweede te finishen in de spurt van het peloton en pakte aldus de 16e prijs. De Belgische Cindy Pieters wist solo te winnen. Anja Nobus won de sprint van het restant van de kopgroep voor Evy van Damme.