14e IN ZINGEM (B) EN 16de IN BRASSCHAAT (B)

Zondag reed Marion in het Belgische Zingem een koers voor elite-vrouwen over 55 km. Het was een criterium op een leuk , snel, doch lastig parcours van 2,2 km. Ondanks de hitte stonden er toch nog 45 rensters aan de start. Meteen werd er goed doorgekoerst, wat tot gevolg had dat er nogal wat meisjes het peloton moesten laten gaan. Na een kwartier koers reed Belgisch kampioene Natascha Maes weg uit de groep. Ilse Geldof en Evi van Damme trachtten nog aan te sluiten, doch tevergeefs. Zij vielen terug in een groep van 6 rensters, die ook nog weggereden waren. Marion trachtte met nog wat rensters het gat dicht te rijden, of met een tweede groepje weg te rijden. Slechts enkelen in de groep hadden ook die intentie (zoals Karin de Krijger en good-old Nele Dhaene), doch de steun was te gering (de warmte of had men belangen voorin?).
Kortom, Marion reed met het peloton voor de tiende plek. In de sprint wist ze toch nog de veertiende stek in de totaaluitslag te pakken. De koers liep niet zoals hij had moeten lopen.
Natascha Maes daarentegen reed op een imponerende wijze met een lange solo naar de overwinning. Wat een nationale kampioenentrui toch een stimulans kan zijn! (zie foto-boek)

Vandaag reed ze in het Belgische Brasschaat de 1000 euro-wedstrijd. De eerste twintig rensters in de rit-in-lijn kwalificeerden zich voor de finale-afvallingswedstrijd. Marion kwalificeerde zich middels een 16de plaats in de rit-in-lijn, welke gewonnen werd door Debbie Mansveld. De finale-afvalling werd verreden in natte en gladde omstandigheden. Marion speelde op safe, ook omdat ze wist dat ze die 1000 euro “never-nooit-niet” zou kunnen pakken. Bij de eerste afvalling was ze “de klos” en werd dus 20ste. Sandra Rombouts reed leep in de finale weg, won en pakte de 1000 euro.