14e IN NISPEN; VEEL FOTO’S VAN MARIO VAN VLIMMEREN TOEGEVOEGD!

Vandaag reed Marion in haar eigen streek en wel in de ronde van Nispen. Het was een pittig rondje: steentjes en vals plat op aan de ene kant en vals plat af aan de andere kant. Het deelnemersveld van 45 rensters werd dan ook flink uit elkaar geschud.
Na eerdere pogingen reed er een kopgroep weg van 7 rensters met daarbij Minke van Dongen, de zussen Groeneveld, Arenda Grimberg en Andrea Bosman. Marion lag aan de basis van een achtervolgend groepje van ook 7 rensters. Zij sprong als eerste, eerst sloot Marieke Verhoeven aan, vervolgens oa. Jolanda van Dongen-Cools, Sandra van Veghel en Monique Rotmensen. Beetje bij beetje reed de tweede groep naar de eerste. Toen het gaatje nog maar honderd meter was, sprongen Jolanda en Monique er samen heen. Ze lieten de rest van de groep achter. Marion (was dit wel verstandig?) reed in de laatste ronde het laatste gaatje dicht met de rest in haar wiel. Ze sloot in de laatste bocht aan, net toen de op dat moment 13-koppige groep de sprint aanging (Andrea Bosman was 2 ronden voor het eind weggereden, solo naar de overwinning). Geen wonder dat alles wat in haar wiel van haar inspanningen had geprofiteerd, zich veel frisser in de spurt kon mengen. Marion kwam aan in de kopgroep, doch werd 14 van de 14. Laten we het er maar op houden dat het kopwerk een goede training is geweest voor het WK tijdrijden van volgende week. (zie foto-boek)