2e IN DE RADWELTPOKAL TE SANKT JOHANN

Marion reed vandaag in de RADWELTPOKAL, de wereldbekerwedstrijd voor Masters, te Sankt Johann in Tirol. Er stond weer een mondiaal veld aan de start. Marion dacht zich door een wekelijkse training in de Voerstreek goed voorbereid te hebben op het bergachtige parcours. Vooral de eerste klim vindt ze lastig en is telkens bepalend voor de koers; vandaar haar wekelijkse tocht naar de heuvels. Dit jaar ging het goed bergop. Marion kwam met drie andere rensters boven in het eerste groepje, waaronder de Russin Lubov Vasilkova en de Deense Lone Drejer. De Russin demarreerde net voor de top en reed in de daaropvolgende afdaling tweehonderd meter weg. De achtervolging werd mn. geleid door Marion; ze heeft hier al eerder geleerd op een ander te rekenen. Toen de eerste kruiddampen opgetrokken waren, was het veld verbrokkeld op het eerste groepje van zeven na. Vervolgens demarreerde eerst de Deense, even later gevolgd door de Zwitserse Glaus. De Russin en Marion sloegen de handen ineen en reden er ook naar toe. Het eerst volgende klimmetje gaf Marion er een snok aan, waardoor de Zwitsers werd gelost. Met drie reed men naar de streep. Marion zat te vroeg op de grootste versnelling en in tweede positie. Vasilkova verraste de twee anderen, ging vanuit het wiel de sprint aan, nam tien meter welke slechts gedeeltelijk door de twee anderen goedgemaakt kon worden. Marion werd tweede, Drejer derde. Als ze slimmer had gesprint had er misschien meer ingezeten.