HET BLEEF BIJ EEN NOMINATIE!

Vanavond vond in het Best Western Hotel te Breda het zeer gelaagde “Sportgala Breda” plaats (het nieuwe bestuur heeft er een meer professionele allure aan gegeven), alwaar de diverse “sporttitels van Groot-Breda” werden verdeeld. Voor Marion bleef het bij een nominatie; pakte ze vorig jaar nog de titel van “Sportvrouw van het jaar van Groot-Breda” voor oa. Melissa Boekelmans, nu waren de rollen omgedraaid. Melissa pakte de titel voor Marion. Het 15-jarige talent op de werpnummers (uitstekende progressie in haar worpafstanden, doch de internale titels ontbreken vooralsnog!), haalde het voor Marion (met haar Europese- en wereldtitels!). Voor Marion was dit evenwel een mooie afsluiting van een carriere op internationaal niveau. Mocht Marion de echte start dit jaar nog maken, dan lijkt dit beperkt te blijven tot het circuit van wedstrijden voor elite-vrouwen in Nederland, Belgie en Duitsland. Lekker die koersen uitkiezen, waarvan Marion weet dat deze haar erg liggen. Of Marion daadwerklijk nog een nieuwe seizoenstart maakt is evenwel nog even afwachten.

Voor de andere twee genomineerde leden van wielervereninging Breda-Knooppunt liep het als volgt af. Ricardo van der Velde was succesvol in de verkiezing van “mannelijk sporttalent van het jaar van Groot-Breda” door de begeerde titel te pakken voor Ingmar Dolmans (petanque) en Sander Hage (atletiek). Een terechte uitslag gezien zijn behaalde resultaten. Voor Willem Dielemans bleef het resultaat ook beperkt tot een nominatie in de verkiezing van Sportvrijwilliger van het jaar. Hier ging Cees Smit met de titel strijken na een 35-jarig dientverband bij BISO’65.