DERTIENDE IN HET BELGISCHE BURCHT

Afgelopen donderdag reed Marion een koers voor elite-vrouwen over 100 kilometer in het Belgische Begijnendijk. Na de nodige schermutselingen liep kort voor de finale alles samen en werd de wedstrijd beslist in een massasprint. Het was een erg lange aankomst windop en daardoor ook best link. Het was zaak lang op de eerste lijn te blijven om daarmee het gevaar wat te reduceren. Dit lukte Marion lang, doch ze rijdt nog niet echt goed genoeg om dit te kunnen tot op de streep. Net te vroeg viel ze stil en werd 29ste. Ludivine Henrion won voor oa. Karin de Krijger, die netjes vierde werd. Foto’s in het fotoboek toegevoegd.

Zaterdag reed ze wederom in Belgie. Het werd een koers voor elite-vrouwen over 93 kilometer te Burcht. Door de wind werd het een selectieve koers. Beetje bij beetje verbrokkelde het veld. Uiteindelijk formeerde er zich een kopgroep van 9 rensters. Marion wist 25 kilometer voor het eind met een groepje uit het peloton weg te rijden en pikte twee geloste rensters van de kopgroep op. Tenslotte sprintte dit groepje voor de zesde tot en met de veertiende prijs. De kaars was ver gedoofd en hoewel Marion, taai als ze is, de sprint nog goed mee inzette, zat er niet meer in dan de dertiende prijs. Zo vroeg in het seizoen had ze er echter nog niet op gerekend al mee in de aanval te kunnen rijden. Mooi meegenomen dus. Anja Nobus won solo, voor Natascha Maes (Belgisch kampioene) en Sylvia Debboudt. Kristel Verkooijen (ook van het Bouwhuis-Knooppunt-Breda-ladies-team) pakte nog netjes de negentiende prijs mee.

Gisteren ging ze dan nog eens naar Veldhoven waar een criterium voor elite-vrouwen over 65 kilometer werd verreden op een parcours van 6,5 kilometer. Er stonden 100 rensters aan de start, waaronder alle goede rensters uit Nederland (mits niet in de wereldbekerwedstrijd in Spanje aan de start). De koers werd verreden in erbarmelijke weersomstandigheden: harde wind, regen en hagelbuien. De helft van het rennersveld werd eraf gereden. In twee fasen ontstond er een kopgroepje van 6. Het peloton reed derhalve voor plek 7. Marion reed op safe (er gleden meerdere rensters onderuit) en de primaire doelstelling was dan ook de koers uit te rijden na de twee koersen van bijna honderd kilometer in de afgelopen drie dagen. Dit lukte en ze eindigde in de massasprint rond de dertigste plaats. Van drie van dergelijke koersen zou ze weer iets verbeterd moeten zijn. De koers werd gewonnen door Kristy Miggels voor Adrie Vissers. Natalie van Katwijk won de sprint van de groep.

Ter afsluiting van deze intensieve periode ging Marion vanavond dan nog eens naar de interclub van “de Mol” te Dordrecht. Lekker een uurtje koersen met de mannen met een gemiddelde van 41,3 kilometer per uur. Goed voor de snelheid. In de sprint met de enig overgebleven concurrente wist ze de overwinning naar zich toe te trekken.