ACHTTIENDE IN REGIOKAMPIOENSCHAP ZUID-NEDERLAND TE EFFEN-BREDA

Zaterdag reed Marion in het Belgische Assebroek een koers voor elite-vrouwen over 78 kilometer. In fasen reden er twee groepjes weg, bij elkaar 14 rensters. Marion zat in het peloton, wat dus reed voor de de 15de plek. Hoewel ze zich wel mengde in de spurt om de prijzen, kwam ze net iets te ver naar achter uit de laatste bocht om nog een prijs te pakken. Net buiten de prijzen.
Oudenbosch heeft ze laten schieten. Hoewel ze hier altijd graag rijdt, vond ze 3 wedstrijden achter elkaar teveel met de huidige conditie. Vandaar een dagje losrijden in voorbereiding op het regiokampioenschap te Effen-Breda.
In dit kampioenschap over 65 kilometer op een prachtig en selectief parcours (perfect georganiseerd door familie de Nijs en hun medewerkers), reden er eerst 9 rensters weg. Niet met de grootste namen, doch dit groepje werd niet meer teruggezien. Dat er reactie uit het peloton zou komen was duidelijk. Onder aanvoering van Jolanda van Dongen kwam er een achtervolging op gang. Toen het explodeerde reageerde Marion op het juiste moment. Helaas kon een renster voor haar het wiel niet houden. Marion probeerde dit te corrigeren, doch toen werd, zoals reeds bekend, duidelijk dat Marion nog niet in echt goede doen is. Kon ze andere jaren dit gat overbrugt krijgen, nu lukte haar dit niet. Ze bleef met 3 andere rensters hangen tussen het peloton en de uiteindelijke kopgroep. In de sprint van dit viertal werd ze tweede achter Marieke Verhoeven en finishte dus als achttiende. Beetje bij beetje wordt ze beter, maar het duurt lang.