Tweemaal Nederlands kampioene para-/medici: op de weg te Nieuwegein en tijdrit te Zeewolde

Gisteren prolongeerde Marion haar titel Nederlands kampioene op de weg voor para-/medici. Dit gebeurde op het mede door de wind selectieve parcours de “Nedereindseberg” van het Stadion te Nieuwegein. Menig renner en renster moest de groep dan ook laten gaan.
Het werd een gemengde koers voor mannen en vrouwen. De vrouwen reden in de categorien 40 min en 40 plus. Het werd dus ook een koers in de koers. Wat de vrouwen betreft was dit vooral te merken in de laatste ronde. Het ging “bergaf” richting de laatste bocht, na welke bocht het ook nog eens windaf sprinten was. In het gedeelte na de heuvel zag Marion dat haar belangrijkste concurrentes niet bij haar in de omgeving zaten. Vandaar dat ze besloot vroeg de spint aan te gaan: vroeg genoeg om zo goed als zeker te zijn van de nieuwe titel, te vroeg om de koers in zijn totaliteit te winnen. Vandaar dat er nog twee rensters uit de jongere categorie over haar heen kwamen. Marion dus derde in totaal, maar wel de eerste in haar categorie en dus een geprolongeerde titel.
Uitslag:
40 plus:
1. Marion Bax
2. Anneke Lubbeek
3. Mariette Bekker
40 min:
1. Karin Kastelijn
2. Gabriella Rovers
3. Anouk Kesseleer-Haarsma
4. Evelien Post
5. Aukje Koopmans
6. Adrienne Otten
7. Kirsten van Schaardenburg-Verhoeve
8. Bianca Impelmans
9. Cora Verhoeve
10. Herma Kats

Vandaag prolongeerde ze haar titel tijdrijden bij de para-/medici te Zeewolde, waar de titelstrijd werd gecombineerd met het districtskampioenschap tijdrijden van Midden-Nederland. Marion liet zien dat ze afgelopen weekend echte off-days had met nog enige naweeen tijdens de tijdrit van afgelopen dinsdag.
Vandaag draaide het veel beter bij haar ondanks de harde wind (windkracht 5-6) en realiseerde ze over de 19 kilometer een tijd van 29.01, wat een gemiddelde betekent van 39,3 kmpu. Een dergelijke tijd is uberhaupt niet slecht, zeker de erg harde wind in ogenschouw nemend. Ze pakte 29 seconden op de nummer twee, Gabriella Rovers, welke haar dinsdag nog met 15 seconden klopte. In de uitslag van het districtskampioenschap zou Marion 5de geworden zijn, waarbij vermeld dient te worden dat de wind ten tijde van het medici-kampioenschap duidelijk toegenomen was.
Kortom een geslaagd weekend met twee geprolongeerde titels.
Uitslag:
1 Marion Bax
2 Gabriella Rovers
3 Rian Nijmeijer

Zie fotoboek.