Twee prijsjes in het pinksterweekend

Afgelopen zaterdag reed Marion in het Belgische Merchtem een koers voor elite-vrouwen over 80 kilometer op een “stratenrondje”. Snel reed er een kopgroep van drie rensters weg: Lensy Debboudt, Wendy Doorakkers en de Australische Claire Baxter. Ze kregen zomaar 45 seconden cadeau. Verschillende rensters, waaronder Marion, alsmede ook Sandra Rombouts en Ilse Geldof probeerden een reactie op gang te brengen. Het enige wat gebeurde was, dat men naar het achterwiel sprong en dat men vervolgens zijn benen stil hield. Het gat werd aldus alsmaar groter. Als klap op de vuurpijl liet men 15 kilometer voor het einde wel alles zomaar wegrijden, zodat er tenslotte geen prijs meer in het peloton zat. Vervolgens sloegen Marion, Sandra Rombouts en Geldof de handen ineen, formeerden de achtervolging en raapten zo alle rensters tussen het peloton en de kopgroep op. Op twee na, waarvan de Australische Watt zelfs de kopgroep wist te achterhalen.
De sprint van de kopgroep werd in de laatste meters beslist in het voordeel Lensy Debboudt voor Watt. Baxter werd derde voor een uitgeputte en uitbollende Doorakkers. De groep van Marion, welke in de laatste ronde nog in twee delen uiteen viel, reed voor de zevende tot en met de negentiende prijs. Marion wist als vijftiende te finishen. Zie fotoboek, foto’s van Luc Blouwe.

Zondag losrijden om vervolgens een late dienst te draaien op de intensive care afdeling. Wordt het niet te laat? Haar dienst is normaliter om 23.00 afgelopen, om 23.30 thuis. Wordt het niet nog later? Liggen niet alle bedden vol, met een hoop drukte als gevolg? Hiermee moet je geluk hebben; het viel mee.

Maandag vervolgens vroeg op voor de vroege start (11.02) van het Regiokampioenschap Zuid-Nederland te Bakel. Deze koers werd over 75 kilometer verreden in een wielerstreek bij uitstek (Oost-Brabant/de Peel) op een parcours van 7,5 kilometer. Snel reed er een kopgroep weg van 7 rensters. De echte favorieten bleven in het peloton achter. De kopgroep bleef echter in het zicht, zodat verondersteld mocht worden dat er een hergroepering tot stand zou komen. Oppassen was het natuurlijk wel, dat niet enkelen van de favorieten de kopgroep als springplank zouden gebruiken en er daardoor een grote groep weg zou rijden. Dit laatste gebeurde niet. De hergroepering kwam er wel, direct gevolgd door een uitval van vier, die wel wegbleven.
Het peloton spurtte voor de vijfde plaats. Marion reed perfect aan het wiel van Andrea Bosman naar de laatste bocht. Ze probeerde terecht over de wind nog enkele plaatsen te winnen, maar dit lukte tweemaal net niet: eenmaal einde parkeerhaven, vervolgens juist een wegversmalling aan die zijde om vervolgens aan de binnenkant van de bocht uit te komen. Het moest zo wel, maar net dat beetje geluk om korter door de laatste bocht te komen ontbrak. Nu werd ze achttiende, maar pakte daarmee wederom een prijsje!
Uitslag Regiokampioenschap Zuid-Nederland te Bakel:
1. Louise Moriarty
2. Marieke Verhoeven
3. Sharon van Essen
4. Linda Ringlever
5. Martine Bras
6. Sigrid Jochems
7. Jolanda-van Dongen-Cools
8. Eefje Ottenvanger
9. Andrea Bosman
10. Daphne Hoeve
11. Esther Kortekaas
12. L. Wagtho
13. Minke van Dongen
14. Renske Doedee
15. Reza Hormes
16. Eefje Tabak
17. Monique Verstraten
18. Marion Bax
19. Djoeke Donkers
20. Danielle Moonen