Achtste in Oudenbosch en veertiende in het Zuid-Nederlands kampioenschap te Effen.

Gisteren stond Marion in Oudenbosch aan de start voor een wedstrijd over 60 kilometer. Vijfendertig rensters, waaronder de Noorse ploeg, begonnen ook aan deze klus onder tropische omstandigheden. Vrij snel reed de latere winnares, de Noorse Saasted, weg voor een vlucht die beschermd werd door de rest van de Noorse ploeg. Ze pakte tenslotte een ronde op het peloton. Marion was goed op dreef en wist ook nog twee premies te pakken. In de massasprint voor de tweede plaats wist ze de achtste prijs te pakken. Gewoon netjes! Zie fotoboek: foto’s Christ Verkooijen en Bert Spits.

Vandaag stond het Zuid-Nederlands regiokampioenschap voor vrouwen op het programma, wat verreden werd op een prachtig parkoers van 6,3 kilometer rond het Bredase buurtschap Effen en wat georganiseerd werd door Willem en Annie de Nijs. In je eigen streek, voor eigen publiek en georganiseerd door zeer goede kennissen. Dan wil je wat!
De koers ging over 60 kilometer en de flinke wind stond dwars over het parkoers. Drie grote blokken (Zuidwesthoek, Redsun en het Snelle Wiel) in koers, dus dat is opletten geblazen. Marion reed attent. Ze zat ook nog een keer weg, maar juist toen ze werd teruggepakt, reed de beslissende slag weg. Een kopgroep van 12 met daarin de favorieten. Dit gebeurde na een uur koers. Het was gelopen. Later reed ook Wendy Doorakkers nog weg, ze werd dertiende. Dan de sprint voor de veertiende plaats. Marion zat een kilometer voor de finish in vijfde positie, goed uit de wind in het wiel van Monique Verstraeten. Toen Marion wat versnelde om de langszij komende groep op te vangen, ging Monique vol aan. Zo kon Marion uit het wiel komen om de groepssprint met een lengte te winnen. Ze werd hiermee veertiende. Twee prijzen in twee dagen. Voor eigen publiek. Was ze er blij mee. Petra Dijkman werd de nieuwe kampioene. Zie fotoboek: foto’s Bert Spits.

Uitslag Oudenbosch:
1 Kristine Saastad NOORWEGEN
2 Manon Klomp TILBURG
3 Kristine Ruud NOORWEGEN
4 Froydis Waersted NOORWEGEN
5 Eline Lagendijk ROTTERDAM
6 Marlou Eckhardt TILBURG
7 Renske Doedée BREDA
8 Marion Bax BAVEL
9 Kristel Verkooijen ROOSENDAAL
10 Susan Hartog JISP
11 Rylana Soepenberg Den Haag
12 Krista van Dam REEUWIJK
13 Patricia Moons REEUWIJK
14 Sofie Moerman BERKENWOUDE
15 Liesbeth Zeeman OUDKARSPEL
16 Josine van Agtmaal HUIJBERGEN
17 Charlotte Peeters ROOSENDAAL
18 Erika Broekema WILDERVANK
19 Suzan Lavooy HANSWEERT
20 Leontien Vellekoop ROTTERDAM

Uitslag Zuidnederlands regiokampioenschap te Breda-Effen:
1. DIJKMAN Petra
2. MIGGELS Kristy
3. HORMES-RAVENSTIJN Reza
4. VAN WANROIJ Marieke
5. PIJNENBORG Mascha
6. VAN DE REE Monique
7. VERKERK Christy
8. KLEP Inge
9. VAN PINXTEN Chantal
10. VAN DEN BERG Debby
11. NIESSEN Kirsten
12. OTTEVANGER Eefje
13. DOORAKKERS Wendy
14. BAX Marion
15. WISSE Corina
16. TABAK Eefje
17. VERSTRATEN Monique
18. DE KORT Noortje
19. VAN AS Susanne
20. LINDERS Angelique
21. VAN LOON Patricia
22. VETTE Willemien
23. DOEDEé Renske
24. SCHEPERS Linda
25. ROELOFS Nina
26. KLOMP Manon
27. AMMERLAAN Patricia
28. OTTEN Marissa
29. MOONEN Daniëlla
30. WOUTERS Kim
31. VAN PINXTEN Daniëlle
32. SIMONS Suzan
33. OOSTERBOSCH Sandra
34. VERKOOIJEN Kristel
35. SCHIPHOUWER Loes
36. ECKHARDT Marlou
37. VAN AGTMAAL Josine
38. VAN DER VELDE Angela
39. PEETERS Charlotte
40. SPRINGER Ruth