Tweede in de tijdrit van Maasdijk, eerste bij de vrouwen / dertiende bij de mannen op het Bredase Moleneind en negentiende in de zware koers van Zottegem-Strijpen.

Het eerste weekend van juli stond Marion tweemaal in België aan de start voor een koers voor elite-vrouwen. Zaterdag in Kontich (weer de hele koers in de regen!) en zondag in Zwevegem pakte ze tweemaal net naast de prijzen. Ze werd respectievelijk 24ste en 25ste. Maar ze pakte wel tweemaal zo’n tachtig koerskilometers….. ook belangrijk.

De dinsdag daarop reed ze de tijdrit te Maasdijk. Dit op een rondje langs de Nieuwe Waterweg, keren bij de Maeslandt-waterkering en na 3,5 rondje aankomst boven op de waterkering. En dit bij erg krachtige wind. Ondanks de dreigende luchten bleef het zo goed als droog. Marion had redelijk goede benen en had enig geluk dat ze niet de hele tijdrit over 24,5 kilometer zonder ook maar enig richtpunt hoefde te rijden. Soms gebeurt dit (meerdere malen trof ze het dat rensters, die voor haar zouden moeten starten niet kwamen opdagen) en dat is gewoon vervelend en lastig. Nu reden er veel renners door elkaar omdat ieder 3,5 rondje moest rijden en dan loopt het wel eens samen. Maar toch….. ze draaide voor haar gevoel best lekker. Ze werd tweede. Met name de goede benen gaven een prettig gevoel. Voor foto’s van Bert Spits en Koos ’t Hart, zie fotoboek.
Uitslag:
1. Susan Veen
2. Marion Bax
3. Wilma Korevaar
4. Mirjam van Dijk
5. Anneke Lubbeek

Verder reed Marion in juli een aantal (te veel!) “net niet” koersen, dwz. koersen welke in een massasprint beslist werden of waarin het peloton met een grote groep voor de resterende prijzen ging sprinten. Bij de vrouwen werkt zo’n sprint wat anders dan bij de beroepsrenners. Deze trekken zo’n peloton op het lint met een erg hoge snelheid, zodat er minder in een tros gesprint wordt. De vrouwen sprinten met vijftien breed en dan nog denkt er wel iemand tussendoor te kunnen. En daar doet Marion, zeker na de val van Hulshout vorig jaar, niet meer aan mee. Alleen als ze ziet dat het kan, gaat ze ervoor. En dan pak je nogal eens net naast de prijzen.

Zo reed Marion vrijdag 11-07 in Belgie te Geel (massasprint) naar een 23ste plaats. Twee dagen later, zondag 13-07, stond ze aan de start van de koers voor elite-vrouwen van het Belgische Olen, welke ook weer in een massasprint eindigde en in welke ze zich ook niet mengde. Ze eindigde naamloos in het peloton. Hetzelfde was het geval in Arendonk (16-07). Wederom een massasprint en Marion mengde zich in het gevecht tot zij er een niet behaaglijk gevoel meer bij had en de sprint verder liet lopen. Ergens in het peloton derhalve. Zaterdag daarop (19-07) koerste Marion in Waasmunster waar ze in een sprint bergaf, voor de achttiende plaats, 23ste werd.

Dinsdag 22 juli stond ze dan weer aan het vertrek van de zware koers van Zottegem-Strijpen, aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Voortdurend op en af en de kasseien van de beruchte Paddestraat, bekend van de Ronde van Vlaanderen. Ze wist zich goed te handhaven en in de spurt om de tiende plaats pakte ze de negentiende prijs mee naar huis. Toch weer eens een prijsje na vele malen “net niet”.

Vrijdag 25 juli werd het Belgische Bambrugge aangedaan, een koers met ook weer voortdurend vals plat op en neer. In de sprint voor de laatste vijf prijzen werd Marion 28ste.

Vandaag reed ze dan nog eens lekker dicht bij huis een koers om na dat vele “op en neer koersen” terug weer de nodige snelheid op te pikken en een relatieve rust te nemen. Ze reed bij de mannen mee op het snelle parcours van Breda-Moleneind, waar de BWF een koers organiseerde. Vijf mannen reden weg, het peloton streed vanaf de zesde prijs en Marion werd dertiende. Bij de mannen dan toch…… bij de vrouwen won ze voor Suzanne van As. De koers werd met een gemiddelde van bijna 42 kmpu. verreden. Een overwinning, een bos bloemen, lekker op de fiets naar huis, s’middags lekker in de tuin zitten en tussendoor voor de TV de finale van de Tour volgen.
Zie foto’s fotoboek van Luc Blouwe, Britta van Broekhoven en Bert Spits.

Uitslag Breda-Moleneind:
1. Marion Bax, Bavel
2. Suzanne van As, Roosendaal
3. Miranda van Danse, Den Bosch
4. Ellen Hermes, Ledeacker
5. Eva Alisic, Tilburg
6. Kristel Verkooijen, Roosendaal

Uitslag Zottegem-Strijpen:
1. HENRION Ludivine AA-Drink Cycling Team 02:37:00
2. CARRIGAN Sara Lotto Belisol Ladies Team
3. DEBBOUDT Lensy KEUKENS REDANT CYCLING TEAM :08
4. DE CLERCQ Mieke KSV DEERLIJK GAVERZICHT VZW 1:44
5. DE KEYSER An CYCLING TEAM PAIS
6. ROWSELL Joanna 2:08
7. NOBUS Anja ASFRA RACING TEAM 3:01
8. POTUMS Carine BENELUX TEAM
9. THIJS Patricia WIELERCLUB DE SPRINTERS MALDEREN
10. DE NYS Sofie WIELERCLUB DE SPRINTERS MALDEREN 3:15
11. MERMANS Petra VZW TREK USA RACING TEAM
12. BEYEN Ine SWIFT RACING TEAM
13. DEBBOUDT Sylvia KEUKENS REDANT CYCLING TEAM
14. ALAERTS Inge WSC HAND IN HAND BAAL
15. DE VESTELE Adeline –
16. VERHAEGHE Hannah SQUADRA CICLISTICA FEMMINILE LIEDEKERKE
17. LEENKNEGT Liliane V.Z.W. ROYAL ANTWERP BICYCLE CLUB
18. VERCAMER Elien KSV DEERLIJK GAVERZICHT VZW
19. BAX MARION
20. MEUR Dorothée –
21. PIPPA HANDLEY
22. DEBBOUDT Evelien KEUKENS REDANT CYCLING TEAM
23. SAENEN Kim TEAM SAECO HEIST O/D BERG
24. KOSTER Olivia HWV De Tubantes
25. BOON Hilde VLAAMS-BRABANTSE AFDELING

Uitslag Bambrugge:
1. ROWSELL Joanna team halfords bikehut 02:16:25
2. DEBBOUDT Sylvia KEUKENS REDANT CYCLING TEAM :39
3. AMITSTEAD Elisabeth HALFORDS BIKEHUT :47
4. GELDHOF Ilse KSV DEERLIJK GAVERZICHT VZW
5. THIJS Patricia WIELERCLUB DE SPRINTERS MALDEREN
6. HENNES TANJA SPECIALIZED FOR WOMEN
7. CARRIGAN Sara Lotto Belisol Ladies Team
8. DEBBOUDT Lensy KEUKENS REDANT CYCLING TEAM
9. WEISS Sandra BIGLA CT
10. NOBELS Natasja SQUADRA CICLISTICA FEMMINILE LIEDEKERKE
11. SAENEN Kim TEAM SAECO HEIST O/D BERG
12. CLEEMPUT Irina WK NOORD WEST BRABANT
13. PIPPA HANDLEY HWV DE TUBANTERS
14. ARYS Evelyn KEUKENS REDANT CYCLING TEAM 2:18
15. RENDERS Eveline K.W.C. HEIST ZUIDERKEMPEN V.Z.W.
16. DE CLERCQ Mieke KSV DEERLIJK GAVERZICHT VZW 2:35
17. ARNOUTS Anne SQUADRA CICLISTICA FEMMINILE LIEDEKERKE
18. NOBUS Anja ASFRA RACING TEAM
19. HAATZ GINA MERIDA LADIES CYCLING TEAM
20. FIERS Ilse WIELERCLUB DE SPRINTERS MALDEREN
21. VANDERBEKEN Joyce DE GROENE LINDE CYCLING TEAM IEPER
22. DE VUYST Sofie TOPSPORT VLAANDEREN THOMPSON LADIES TEAM
23. WEISS Martina BIGLA CT
24. DE NYS Sofie WIELERCLUB DE SPRINTERS MALDEREN
25. VERBEEK Karen KON. BALEN B.C. V.Z.W.
26. POTUMS Carine BENELUX TEAM
27. HUYGHE Melissa WIELERCLUB DE SPRINTERS MALDEREN
28. BAX MARION WV BREDA
29. DEBBOUDT Evelien KEUKENS REDANT CYCLING TEAM
30. VAN DEN STEEN Goedele WIELERCLUB DE SPRINTERS MALDEREN
31. VARDAROS Christine Vanderkitten PC
32. HEIJNEN ANNIKA HWV DE TUBANDERS
33. MERMANS Petra VZW TREK USA RACING TEAM
34. BROUET Aurore GKV CYCLING TEAM
35. TEMMERMAN Ilse SQUADRA CICLISTICA FEMMINILE LIEDEKERKE
36. CHARLOTTE COLCLOUGH EAST MIDLANDS
37. VAN CAMP Ines EDEGEM BICYCLE CLUB V.Z.W.
38. COPEJANS Karine BENELUX TEAM