Het begin is weer gemaakt!

De kop is er weer af! Ook voor Marion is het seizoen weer begonnen. Na een te lange winter en te lang aanhoudend slecht weer, heeft ook Marion weer de eerste wedstrijden gereden. Bewust is ze nog niet erg ver in haar opbouw, mede gezien het feit dat er nog maar zeer weinig wedstrijden op de kalender staan zo vroeg in het jaar. Kwestie van de aansluiting proberen te pakken / behouden en toch veel energie over te houden voor later in het seizoen.

Na enkele trainingswedstrijden bij de BWF (de reeks was door omstandigheden en de sneeuw helaas ingekort) gereden te hebben, heeft Marion haar wedstrijdseizoen aangevangen bij de mannen-50plus te Moerdijk op 28 maart. Door de hevige wind viel het peloton in verschillende stukken uiteen. Marion reed de koers uit in het peloton. 

Paasmaandag stond ze aan het vertrek bij de vrouwen te Waddinxveen. Ze had enige schrik…. hoe ver sta ik? Nou dat viel reuze mee. Zonder enige moeite kon ze volgen in het peloton. Wilde ze naar voor, dan ging dit ook zonder problemen. De sprint liet ze lopen om geen onnodig risico te lopen. Men reed met zo'n 70 rensters naar de streep voor de vierde prijs…..

Op elf april reed ze dan haar eerste tijdrit en meteen wel eentje van 40,8 kilometer. De tijdrit werd verreden in de Flevopolder bij Almere. Een grote ronde, 40,8 kilometer lang, veel wind, koud weer en niemand ook maar ergens te zien. Voor Marion niet bepaald de omstandigheden om een topprestatie weg te zetten. Daarbij was ze nog wat verkouden. Ze kon dan ook haar gebruikelijke gemiddelde niet halen. Ook omdat het voor Marion nog te vroeg in het jaar is. Ze werd tweede achter Njisk Nauta, een gekende hardrijdster!

De week erop zette de verkoudheid flink door: erge keelpijn, veel hoesten en veel snotteren. Ondanks dat kon ze redelijk trainen, wat ze combineerde met toch enkele dagen extra rust. Gelukkig voelde ze zich zaterdag voldoende hersteld om te gaan werken (zaterdag een late dienst tot 23.30 die gelukkig niet te druk was) en om zondag te gaan koersen in de ronde van het Bredase Spinveld. Deze werd verreden onder gemakkelijke voorjaarsomstandigheden en na een lange ontsnapping werd deze wedstrijd dan toch nog beslist in een massasprint, gewonnen door oud-prof Ad Prinsen. Marion werd de beste van de vrouwen. Foto, zie fotoboek.

Uitslag Breda-Spinveld: 1 Marion Bax, Bavel, 2 Katrien Vermeiren, Zoersel (B), 3 Suzanne van As, Roosendaal, 4 Charlotte Peeters, Roosendaal, 5 Elke Holleman, Breda, 6 Marjolein Claessen, Hoeven.

Vandaag stond de tijdrit van Puttershoek op het programma. Marion was nog steeds niet geheel hersteld van haar verkoudheid. Ze blijft nog hoesten. Bovendien was het erge koude weer ten tijde van de tijdrit niet haar ding. De tijdrit verliep dan ook maar matig. Ze had geen goede benen, het draaide niet. Ze werd dan ook slechts tiende met een matig gemiddelde. Snel maar warmer weer en geheel bekomen van de verkoudheid. 

Maar de kop is er af. Marion staat er nog zeker niet, maar is gewoon tevreden met het huidige niveau. Voldoende om weer door te groeien naar iets moois?