Veertiende in Wortel-Hoogstraten, gevolgd door leuk stukje in de BEIJAARD (Belgisch streekblad)

Afgelopen woensdag nog flink verkouden wat er in de koude polder van Puttershoek niet beter op werd. Gisteren was het een stuk warmer waardoor het met de verkoudheid beter ging en waren de omstandigheden om te koersen bijna ideaal. Marion reed in het Belgische Wortel-Hoogstraten, net bij Bavel over de grens en derhalve een koers in eigen streek. Een kleine 80 rensters aan de start voor een koers van 83 km. Vanuit het vertrek werden er talrijke rensters gelost. Buiten wat schermutselingen gebeurde er niet veel totdat er in de finale een renster wegreed en ook de overwinning pakte. De rest verdeelde in een groepssprint de overige prijzen. Marion reed heel de finale op de eerste rij, kwam kort uit de bocht en werd knap veertiende. Knap veertiende? Voor een bijna 54-jarige inderdaad knap.

Vandaag was het daarentegen een stuk minder. Marion reed bij de mannen-50-plus van de BWF te Terheijden. Waarschijnlijk waren haar benen nog niet geheel hersteld van de kilometers van gisteren. Maar, hoewel er met pieken erg hard werd doorgetrokken en het hele veld snel verbrokkelde, kwam Marion veel  te snel in de problemen en reed ze eigenlijk heel de koers achter de feiten aan. Dit mag niet gebeuren. Omdat ze zo snel in de problemen kwam, moet ze zich eens afvragen of ze het niet over een andere boeg moet gaan gooien. Ze werd tweede achter Charlotte Peeters uit Roosendaal. 

Stukje uit de BEIJAARD (streekblad uit Belgie): Onder een stralende zon werden onder aanvoering van ouderdomsdeken Marion Bax 71 meiden de weg opgestuurd voor 23 ronden van 3km600.Ondanks een biljartvlakke omloop zagen we na amper één ronde reeds meerdere meisjes de rol lossen. We noteerden verscheidene ontsnappingen die nooit ver droegen. De favorieten Arijs, Braspenninckx,  Ceulemans en Lensy Debboudt hielden de boel gesloten.Op een viertal ronden van het einde mocht Ine Roggeman wegrijden. In één ronde wist de Arendonkse een voorsprong van een kleine minuut te verwerven. Dit bleek voldoende voor een eerste seizoenszege.De favorieten dienden zich met ereplaatsen tevreden te stellen. Française Fiona Dutriaux won overtuigend de pelotonspurt voor de tweede plaats voor de eerder genoemde favorieten. Veertiger Van Leuven werd knap zesde, terwijl de onverslijtbare 54 jarige Marion Bax beslag wist te leggen op de veertiende plaats. Het karakter en de gedrevenheid waarmee deze oma’s hun hobby blijven beoefenen wordt door de meeste wielerfanaten erg op prijs gesteld. Dat de jongeren er maar een voorbeeld aan nemen !

 

Uitslag Wortel-Hoogstraten:

1. Inge Roggemans, B 2. Fiona Dutriaux, Frankrijk 3. Evelyn Arijs, B 4. Lensy Debboudt, B 5. Dunja Ceulemans, B 6. Annick van Leuven,B 7. Anja Nobus, B 8. Shanne Braspennincx, Strijbeek 9. Kimberley Buyl, B 10. Janneke Ensing, Nederland 11. Susanne van As, Roosendaal 12. Liesbeth Verbeeck, B 13. Sofie de Nijs, B 14. Marion Bax, Bavel 15. Carolien van den Bosch, B 16. Nele van Maldeghem, B 17. Sofie Leemans. B 18. Veronique Staes, B 19. Katrien Vermeiren, B 20. Marie-pierre Thonon, B