Flink verkouden, doch toch nog zevende in Nieuw-Vossemeer en zesde in Amsterdam-Sloten.

Half vorige week kwam de verkoudheid van Marion flink terug opzetten. Reden om de voor vorige week zaterdag geplande tijdrit in Kraggenburg te laten schieten. Het was er volgens Buienradar druilerig en koud en om dan bij die omstandigheden midden in de polder de warming-up te moeten doen, tijdig te melden voor de start en nadien omkleden rond de auto en de huldiging…. Marion leek het beter om dit, met de lichte koorts die ze had, niet te doen en af te zeggen. Jammer, want ze had er zin in. Nog eens een tijdrit in de voorbereiding tot het DK, EK en WK, waar ook nog eens de Nederlandse tijdrittitel voor de medici aan verbonden was. Helaas ze koos voor de rust en snel een beetje hestel.

De dag later ging het wat beter. Haar temperatuur was wat gezakt, doch nog steeds licht verhoogd. Wel had ze zoveel gesnotterd dat haar neus weer enigszins open was. Met de nodige twijfel, "zou ik het niet terug verergeren door te koersen?", vertrok ze toch naar de koers van Nieuw-Vossemeer. Een mooie wat grotere ronde met vijftig vertrekkers. Na een enigszins vlakke koers met enige schermutselingen, reed zo'n 15 kilometer voor de finish een trio weg met Joukje Braam, Baukje Doedee en Sonja Boogaard. Dit trio bleef buiten schot en streed voor de overwinning met Baukje als winnares. In het peloton een valpartij waar Marion achter zat en door het ontwijken nog in de kant viel. Gelukkig kon ze nog gebruik maken van de reglementaire vergoedingsronde. Een dikke en blauwe vinger was haar deel. In de sprint om de vierde plaats wist ze zich voor de laatste bocht goed in stelling te brengen en de rappe sprinters goed te benutten. Marion wist knap vierde te worden in de groepssprint en daardoor zevende in de einduitslag! En de verdere winst…. ze had zoveel gesnotterd waardoor haar neus weer verder open was gegaan. Zie fotoboek.

Hemelvaartsdag reed ze in Amsterdam-Purmerplein een koers van 50 kilometer op een rondje van 800 meter. Daarbij begon het ook nog te regenen. Vele valpartijen waren het gevolg. Marion bleef overeind, doch reed doordat ze bij een van de valpartijen beide voeten op de grond moest zetten, de hele koers in de achtervolging. Ze verloor daarbij niets op het peloton, doch kwam ook niet meer terug. Een goede tijdrittraining zullen we maar zeggen….. Nog steeds helaas verkouden. Het betert wel, maar wel erg langzaam. Zie fotoboek.

De vrijdag daarop toog ze naar het Belgische Begijnendijk voor een koers over 98 kilometer met dik honderd meiden aan de start. Het doel was om tussen de wielen 98 koerskilometers te maken. Gezien de weersomstandigheden kon je ervan uitgaan dat de koers beslist zou worden in een massasprint. Zo gebeurde. Marion finishte in het peloton als 69ste. Kelly Druyts won. Zie fotoboek.

Vandaag dan de koers van Amsterdam-Sloten, een koers over 50 kilometer. Niemand kon de koers echt hard maken, zodat deze werd beslist in een massaprint. Marion kon zich goed plaatsen en werd aldus zesde. Ondanks de aanhoudende verkoudheid toch weer een top-tien-notering! Eerder in de koers pakte zich ook nog een premie. Daarna snel naar huis om de 54ste verjaardag te vieren met vrienden en familie…… Zie fotoboek.

UITSLAG NIEUW-VOSSEMEER:

  Baukje Doedee, DriewegenJoukje Braam, DordrechtSonja Boogaard, MiddelburgNataly van Wesdonk, BergschenhoekEsther Lommers, ZwijndrechtAnouck Rockx, Oud-GastelMarion Bax, BavelMarissa Otten, EnterSofie van Horik, OosterwijkSuszanne van As, RoosendaalBirgitta Roos, UtrechtChristel Janssen, BiggekerkeEline Lagendijk, BergambachtAnouk Kerstens, RoosendaalChiara Roberti, Berkel en RodenrijsEva Heijmans, DiemenAnneke Lubeek, PuttershoekEsmee Janssen, HoevenMarjolein Claessen, HoevenAnouk van der Kieft,   Zwanenburg

Uitslag vrouwenkoers van Amsterdam-Sloten:

Riejanne Markus, AmstelveenAnouska Helena Koster, ZwaagwesteindeMary Rose Postma, UtrechtAnouk van der Kieft, ZwanenburgChristy Nussbaumer, LiendenMarion Bax, BavelEveline de Groot, ZoetermeerCindy de Vries, WieringerwerfMargriet Engelsma, NoordwijkAnneke Lubeek, PuttershoekMaxine Oden, UitgeestMascha Mulder, RidderkerkLaura Breeman, DordrechtLiesbeth Zeeman, OudkarspelHanne Tersmette, WormerveerMiriam Teeuwsen, HonselersdijkSilja Visser, ZwaagFardau Westra, ZwaagwesteindeMargo Klomp, AmsterdamIris Siemons, Amsterdam

Uitslag Begijnendijk (B):

1 DRUYTS Kelly TOPSPORT VLAANDEREN-THOMPSON LADIES TEAM 2 BROUN KIRSTY NERUCKE CYCLING TEAM 3 DE VUYST Sofie LOTTO LADIES TEAM 4 VERDONCK Sofie RSC DE ZUIDWESTHOEK 5 THOMAS CLAIRE EDINBURGH RC 6 TABAK Eefje TWC HET SNELLE WIEL 7 ARNOUTS Anne REDSUN CYCLING TEAM 8 DOM Annelies KON. W.C. STEEDS VOORAAN – KONTICH 9 ARYS Evelyn VZW LOTTO-LADIESCYCLING 10 DUTRIAUX Fiona VIENNE FUTUROSCOPE 11 BEYEN Ine TOPSPORT VLAANDEREN-THOMPSON LADIES TEAM 12 BEYEN Lien V.Z.W. ROYAL ANTWERP BICYCLE CLUB 13 STAES Veronique V.Z.W. ROYAL ANTWERP BICYCLE CLUB 14 VAN DEN STEEN Goedele WIELERCLUB DE SPRINTERS MALDEREN 15 DEBBOUDT Sylvia KEUKENS REDANT CYCLING TEAM 16 DE BEUCKELAERE Lien WIELERCLUB DE SPRINTERS MALDEREN 17 HANNES Kaat BENELUX TEAM 18 HARRIS NIKKI TC GROENEWOUD 19 VAN DOORSLAER Annelies LOTTO LADIES TEAM 20 VERBEEK Karen GKV CYCLING TEAM 21 ROBERT Valerie KON. W.C. STEEDS VOORAAN – KONTICH 22 MERCER RACHEL CYCLO SPORT 23 VERBEECK Liesbeth WSC HAND IN HAND BAAL 24 VERHAEGHE Hannah REDSUN CYCLING TEAM 25 VAN ENDE Gitte EMVERSPORT INTERNATIONAL CYCLING TEAM V 26 POTUMS Carine BENELUX TEAM 27 PEETERS Limke CYCLING TEAM M. PINTE 28 DILTOER Stéphanie – 29 BELMANS Else TOPSPORT VLAANDEREN-THOMPSON LADIES TEAM 30 VANDERMEULEN Cindy V.Z.W. ROYAL ANTWERP BICYCLE CLUB 31 STERCKX Sharon EMVERSPORT INTERNATIONAL CYCLING TEAM V 32 DE KEYSER An GKV CYCLING TEAM 33 ROGGEMAN Inge BENELUX TEAM 34 LANSSENS Lien LOTTO LADIES TEAM 35 BRULEE Latoya REDSUN CYCLING TEAM 36 VERCAMER Elien WIELERCLUB DE SPRINTERS MALDEREN 37 TRIJEN KARIN HWV DE TUBANTERS 38 MEUR Dorothée VELO-CLUB OTTIGNIES BLANCS GILETS 39 BUYSSE Anja V.Z.W. ROYAL ANTWERP BICYCLE CLUB 40 GEORGEHAN MICHELLE R & TC GROENENWOUD 41 DEBBOUDT Lensy KEUKENS REDANT CYCLING TEAM 42 DE NYS Sofie V.Z.W. ROYAL ANTWERP BICYCLE CLUB 43 DE VESTELE Adeline GKV CYCLING TEAM 44 VAN DE PONTSEELE Ilse WIELERCLUB DE SPRINTERS MALDEREN 45 VAN MALDEGHEM Nele AFDELING ANTWERPEN – WBV 46 SPRATT AMANDA PERMOUTH CC 47 ALAERTS Inge Liliane W V.Z.W. ROYAL ANTWERP BICYCLE CLUB 48 VERHESTRAETEN Karen V.Z.W. ROYAL ANTWERP BICYCLE CLUB 49 LOBBESTAEL Lieselot CYCLING TEAM M. PINTE 50 MONGER-GODFREY Alice SWIFT RACING TEAM 51 LOMMERS Esther WV DE JONGE RENNER 52 GINS Tara KEUKENS REDANT CYCLING TEAM 53 PAUS Berdienke HWV De Tubanters 54 DEBBOUDT Evelien KEUKENS REDANT CYCLING TEAM 55 HAATZ GINA MERIDA LADIES CYCLING TEAM 56 VAN NECK Melissa 57 VAN DEN BOSCH Carolien AFDELING ANTWERPEN – WBV 58 VEKEMANS Anisha TOPSPORT VLAANDEREN-THOMPSON LADIES TEAM 59 ELLA MICHAL MOVING LADIES TEAM 60 DELFOSSE Catherine LOTTO LADIES TEAM 61 DE BAAT Kim ASFRA RACING TEAM 62 GEERINCKX Jasmien WSC HAND IN HAND BAAL 63 WELTER HANNAH WV HET STADION 64 VERMUNT GABRIELLE SOUTHFRIEND 65 DE RIDDER Amy WIELERCLUB DE SPRINTERS MALDEREN 66 CERNEY Francis FC LEXXI SPEEDBIKE 67 TAYLOR CARLEE NORWOAD CC 68 VERVOORT Evi WIELERCLUB DE SPRINTERS MALDEREN 69 BAX MARION WV BREDA KNOOPPUNT 70 STRAHL EVA FC LEXXI SPEEDBIKE 71 CLAESSEN Marjolein ZUIDWESTHOEK 72 STAPPENBELT NADIA HWV DE TUBANTERS 73 BULTOT Emilie GKV CYCLING TEAM 74 NOBUS Anja GKV CYCLING TEAM 75 KOWALCZYK Kelsey CYCLING TEAM M. PINTE 76 GILLOW SHARA SUNSHINE 77 THYS Patricia WIELERCLUB DE SPRINTERS MALDEREN 78 AERTS Katrien BENELUX TEAM 79 BUYL Kimberly VAN EYCK SPORT 80 INGELS Veerle DE TOEKOMSTVRIENDEN BAAL 81 VAN RENTERGHEM Kim CYCLING TEAM M. PINTE 82 DOM Sabrina KON. W.C. STEEDS VOORAAN – KONTICH 83 DEPOORTER Elise LOTTO LADIES TEAM 84 DE SCHEPPER Cindy EMVERSPORT INTERNATIONAL CYCLING TEAM V 85 KITCHEN LAUREN PORT MACQUERIE 86 BROUET Aurore GKV CYCLING TEAM