Elfde in Huijbergen, achttiende in Goirle , tweede in districtskampioenschap tijdrijden te Breda en winst in tijdrit Oostende (B).

De verkoudheid is gelukkig over. Het heeft lang geduurd, maar de antibiotica heeft zijn werk goed gedaan. Daarna natuurlijk even herstellen, wat onder andere gerealiseerd werd door met het goede weer enkele malen naar Zuid-Limburg te gaan trainen. Waren heerlijke trainingen.

Vorige week zondag weer eens gekoerst. Nog enige twijfel vanwege de erg slechte voorspellingen op buienradar. Toch maar gegaan. Wel een koers in de regen met enkele gladde bochten. Kopgroep van drie weg, tussengroep van vier gevolgd door het restant van het peloton. Marion, met dichtgeknepen billen van de schrik, wist zich gemakkelijk te handhaven in het peloton en in de sprint vierde te worden. Hierdoor werd ze elfde in de totaalstand. Snel omgekleed en nog gauw even een late dienst afwerken…… Suzanne de Goede won voor de Duitse Becker. Voor foto's zie fotoboek.

Afgelopen zondag dan naar Goirle. Een koers, voor de zestigste maal verreden, om welke reden men terug naar het centrum mocht: een prachtrondje van 2300 meter. De koers werd na de nodige schermutselingen beslist in een massasprint. Marion moest voor de laatste bocht ietsje bijremmen, verloor zo enkele plaatsen, kwam als zestiende uit de laatste bocht, werd door nog twee rensters overstoken en werd aldus achttiende. Monique van de Ree won.

Afgelopen woensdag dan het districtskampioenschap tijdrijden voor elite-vrouwen te Breda in de Vughtpolder, een kampioenschap georganiseerd door haar eigen vereniging. De vrouwen moesten twee ronden rijden over een totaal afstand van 22,4 km. De weg was slecht, teveel bochten in het rondje, niet echt een rondje voor Marion. Daarbij nog straffe wind, ongeveer windkracht vier tot vijf. Dat beloofde  niet veel goeds. Maar…. het viel allemaal reuze mee. Al bij de eerste doorkomst reed Marion een goede tijd, enkele seconden achter Amanda Bongaards. Ook bij de finish was dit verschil ongeveer overeind gebleven en werd Marion tweede, vier luttele seconden achter Amanda Bongaards. Ze reed gezien de omstandigheden een prima gemiddelde van 37,3 kmpu. Helaas net niet de titel. Misschien volgende week als Marion in Tsjechië haar Europese titel tijdrijden bij de Masters denkt te verdedigen. Foto zie fotoboek.

Vandaag dan de generale voor het EK tijdrijden te Tsjechië. Marion reed de tijdrit van het Belgische Oostende. Een tijdrit over 24 kilometer in de polders van Oostende dicht bij de kust en mede daardoor windkracht 6. Windkracht 6, de hele koers van opzij. Zou dus lastig worden. Het resultaat mocht er evenwel zijn. Marion won de tijdrit met een gemiddelde van exact 40 kmpu. Was dus een mentale opsteker. Hopelijk lukt het donderdag ook!

Uitslag Goirle:

1. Monique Van De Ree 2. Noortje Tabak 3. Arenda Grimberg 4. Hannah Welter 5. Sofie Van Horik 6. Inge Klep 7. Suzan Simons 8. Linda Ringlever 9. Femke Van Kessel 10. Jarmila Machacova 11. Marissa Otten 12. Eyelien Bekkering 13. Manon Klomp 14. Sonja Boogaard 15. Carleen Baas 16. Helma De Jong 17. Christel Janssen 18. Marion Bax 19. Nadia Stappenbelt 20. Nelleke Van Twist

Uitslag Huijbergen: 

1. Suzanne De Goede 2. Christina Becker 3. Marjolein Claessen 4. Noortje Tabak 5. Arenda Grimberg 6. Jorinda De Heer 7. Baukje Doedee 8. Chiara Roberti 9. Susanne Van As 10. Nathaly Van Wesdonk 11. Marion Bax 12. Sofie Van Horik 13. Anneke Lubeek 14. Wendy De Groot 15. Elke Holleman 16. Chris Van De Berg 17. Tracy Best 18. Anouk Kerstens 19. Charlotte Peeters 20. Melissa Van Neck 

Uitslag DK tijdrijden voor elite-vrouwen te Breda:1. Amanda Bongaards, de Lier, 22,4 km in 36.032. Marion Bax, Bavel, 36.073. Marjolein Claessen, Hoeven, 36.584. Marissa Otten, Enter, 36.535. Irene van Lith, Bladel, 37.59Uitslag tijdrit Oostende (B):1. Marion Bax, de 24 km in 36 min, zijnde 40 kmpu.2. Jesse Vandenbulcke3. Anette de Bot4. Fabienne Goethals5. Sara Verhaest6. Thabita Planckaert