Weer meer dan 14.000 km gereden in 2022. Verder geen spectaculair fietsseizoen.

Corona was in 2022 nog maar beperkt in de wereld. Fietsen kon weer zonder beperkingen. Toch had ik blijkbaar moeite om het vroegere fietsritme op te pakken: grote tochten, fietsen in de auto en naar Limburg en de Ardennen voor een “klim-rit”. Het bleef eigenlijk bij een fietsfrequentie van viermaal per week in de ruime omgeving van Bavel. Afwisselend met echtgenoot Hans of met de Dorstse Trappers. Zo kwam ik toch nog aan ruim 14.000 fietskilometers. Geen spectaculaire tochten, geen klimtochten, geen fietsvakanties. Blijkbaar moet ik me herpakken nadat het leven en de hele wereld door de Corona uit zijn normale doen was gehaald. Of, dat zou ook kunnen, krijg ik er moeite mee om met mijn 66 jaar stad en land af te reizen om wat te fietsen. Iets wat ik immers ook al heel mijn leven doe! Overigens, dat moet wel gezegd worden, gewoon lekker gefietst dit jaar.

Voor 2023 wel de plannen gemaakt er meer op uit te trekken voor klimkilometers en langere ritten elders. Lekker in combinatie met een goed hotel! Limburg, Ardennen, Eifel, Zuid-Frankrijk, opgelet, we komen er weer aan. Kijken of we alle routes van vroeger nog terug kunnen vinden.